GARANTIE & REPARATIE

Hoe kan ik een klacht melden?
Een klacht kun je per e-mail melden. Op de klantenservicepagina vind je het e-mailadres. Wanneer je een klacht meldt, dan nemen wij deze in behandeling en ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van je klacht. Binnen maximaal 14 dagen ontvang je een inhoudelijke reactie.

Beschadigd of defect artikel ontvangen
Heb je een beschadigd of defect artikel ontvangen, dan kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Gaat het artikel defect binnen het zichttermijn van 30 dagen? Meld dan je klacht bij de klantenservice. Wij zoeken dan samen naar een oplossing.

Artikelklacht melden
Het kan voorkomen dat een artikel niet voldoet aan je verwachting of dat een artikel op korte termijn defect gaat. Meld je klacht bij de klantenservice, dan kijken wij samen naar een oplossing en eventueel vervanging van het product. 
Of je recht hebt op garantie hangt ondermeer af van het feit of je kunt aantonen dat je het artikel bij Equalite.nl hebt aangeschaft en tegen welke prijs en of de schade binnen de gestelde garantievoorwaarden en de garantietermijn valt. Is dit het geval, dan zal de schade vergoed worden of zal kosteloos een nieuw artikel worden geleverd of zal het artikel kosteloos worden gerepareerd.
Je kunt er redelijkerwijs vanuit gaan dat een artikel bij normaal gebruik een bepaalde periode goed moet functioneren. Gaat een artikel na afloop van de (fabrieks)garantietermijn buiten jouw schuld om defect? Neem dan contact op met de klantenservice, wij zullen samen met jou en eventueel de leverancier naar een oplossing zoeken.

Garantieperiode
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt een garantie periode van 6 maanden. 
Wanneer je een artikel op Equalite.nl koopt en dit artikel gaat binnen 6 maanden defect, neem dan contact op met de klantenservice. Uiteraard volgen wij bij het afhandelen van artikelklachten de wet en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

Gegronde klacht
Een klacht is gegrond en wordt door ons in behandeling genomen wanneer een defect niet is veroorzaakt door:
- beschadiging door opzet of nalatigheid.
- onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud.
- normale slijtage.
- beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@equalite.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."